Výběr je důležitý! Proto sleduj malegrams.blog.cz a napiš mi na malegrams@seznam.cz

Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýří

31. srpna 2006 v 2:47 | malegrams@seznam.cz |  Muži v kuchyni
Kuřecí čtvrtky na česneku se zeleninovou rýží

Potřebujeme na 4-6 porcí:
800g kuřecího masa (např. kuřecí čtvrtky, stehýnka, apod.), 4 vetší stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 50g másla, sůl.

Zeleninová rýže: řapíkatý celer, 2 růžičky brokolice, pórek, 1 mrkev, 1/2 kapie, 1/250ml hrnek rýže, 1 lžíce másla.
Kuřecí maso opláchneme pod studenou vodou a osušíme.
Marinádu si připravíme promícháním olivového oleje, oloupaného a propasírovaného či nakrájeného česneku a zarovnané lžíce soli. Tuto směs natřeme na každý kousek kuřete a necháme v ledničce asi hodinku odležet.
Na rozpuštěném másle opečeme naložené maso ze všech stran, podlijeme vodou nebo vývarem (cca 250ml)
a dusíme doměkka. Jakmile je maso měkké, odkryjeme pokličku a necháme vodu vyvařit. Během vaření můžeme přidat ještě pro zjemnění lžíci másla.
Rýže:
Očistíme si zeleninu a nakrájíme. Mrkev, pórek a řapíkatý celer (2 řapíky) na kolečka, papriku na nudličky a brokolici rozebereme na malinké růžičky.
Na lžíci másla si podusíme nejprve mrkev, přidáme papriku, pórek, celer a po krátkém zarestování rýži.
Řádně promícháme.
Poté přilijeme necelé 2 hrnky vody (asi 450ml), osolíme a dusíme doměkka. Když je rýže téměř měkká přidáme brokolici.
Rýži i kuře naložíme na talíř a přelijeme výpekem.
DOBROU CHUŤ!
(Převzato z internetu)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama