Výběr je důležitý! Proto sleduj malegrams.blog.cz a napiš mi na malegrams@seznam.cz

Způsob přípravy nápojů

1. srpna 2006 v 22:54 | malegrams@seznam.cz |  Muži na baru

Způsob přípravy



míchací sklenice
míchací sklenice
V míchací sklenici připravujeme většinou řidší, čiré nápoje. Nejprve předchladíme míchací sklenici ledem, nalijeme do ní potřebné ingredience a promícháme barovou lžičkou. Potom nápoj přes strainer přelijeme do předchlazené sklenky.
mixér
mixér
Mixér používáme u nápojů obsahujících zmrzlinu, kusové ovoce nebo pro výrobu většího počtu porcí.
straight way
straight way
Straight way znamená, že nápoj je připravován přímo ve sklence určené k servírování (většinou s několika kostkami ledu).
šejkr
šejkr
Šejkr se používá při přípravě nápojů, které je třeba dokonale promísit nebo silně zchladit. Ingredience spolu s ledem mícháme tak dlouho, dokud se šejkr neorosí. Nikdy nepřidáváme ingredience obsahující oxid uhličitý - hrozí nebezpečí úrazu!
tepelná příprava
tepelná příprava
Tepelně upravujeme nápoje jako grogy, punče a horká vína. K tomuto účelu používáme například džezvy nebo termodžbány.
(převzato z internetu)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama